"Swedish meat - worldly flavours"

   
     07000-90107 / order@korvunited.se
Tap To Call

Recept   arrow

Här tänkte jag förmedla lite goda recept med korv!
Posta eller maila gärna ditt bästa korvrecept

Här är t.ex. en länk till ett recept från Jamie Oliver;
http://www.recept.nu/jamie_oliver/varmratter/korv_och_chark/allt_i_ett_gryta_med_tomater_och_korv/

Salsiccia och Salviapasta med citron och vin

Antal portioner: 4

Ingredienser:
400gr Linguinipasta
3 färska salsicciakorvar
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
ca. 2dl torrt vitt vin
1-2dl grädde
0,5 pressad citron
Grönsaksbuljong eller fond
Lite socker
Salt och peppar
En kruka salvia

Gör så här;
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i en panna på medelstark värme
Dra bort skinnet på korven och hacka upp korvfärsen i pannan med stekspaden
Koka pastan enligt anvisningarna
Höj värmen något och häll på vinet i omgångar
Pressa över citron och häll i grädden.
Smaksätt med buljong/fond samt socker, salt och peppar.
Låt puttra i 5-7 minuter
Hacka salvian grovt och tillsätt precis innan servering
Häll den kokta pastan i pannan och rör om.
Riv lite parmesanost på.

Och här kommer ett par recept på goda gryträtter med korv inför hösten:

Kryddig höstgryta

Antal portioner: 4-6

Ingredienser:
500 gram högrev
2-4 starka korvar, t.ex. Bacon Chipotle eller Welsh Drake
2 gula lökar
klyftorna från en hel vitlök
2 paprikor
2-3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2-3 dl rött vin
1 krm chilipeppar
1/2-1 tsk paprikapulver
1/2-1 tsk timjan
1/2-1 tsk kummin
1 tsk krossad svartpeppar
3-4 lagerblad
salt
vatten
smör
rörd turkisk yoghurt

Gör så här
En anrättning att laga medan man gör något helt annat. Den sköter sig själv i tre timmar. Välj den större mängden kryddor om riktigt hetta uppskattas.

Tillagas i stekgryta på spisen.

Skala lök och vitlök. Skär köttet i stora bitar utan att putsa dem innan. Bryn i smöret. Efterbryn vitlök och gul lök i klyftor samt korven och paprikan i större bitar. Tillsätt tomat, vin och kryddorna. Häll på vatten så att det precis täcker. Låt sjuda i 2 1/2 timmar utan att röra. Ta av locket och höj temperaturen så att den mesta av vätskan kokar in. Vänd innehållet mycket försiktigt så att köttet inte faller sönder i trådar.

Servera med riktigt kall och slätrörd yoghurt till krispig sallad.

casserole_424-424x283

Zazzis Korvgryta

Antal portioner: 4-6

Ingredienser;
4-6 färska korvar t.ex. Bacon Chipotle, Welsh drake eller Cumberland
1 zucchini
1 röd lök
2msk olivolja
1 burk hela skalade tomater
3dl vatten
2tsk torkad rosmarin
1 finhackad spansk peppar
1 burk borlottibönor
1 burk röda bönor
4-5 blad mangold eller 200gr förvälld bladspenat
4-6 inlagda kronärtskockor
salt och peppar

Gör så här;
Skär korven i mynt med en vass kniv och fräs i några minuter
Plocka ur korven och finhacka lök, peppar och zucchini.
Fräs detta med olivolja och rosmarin i samma gryta.
Häll i tomaterna och vatten och låt sjuda i 10 minuter.
Lägg därefter i korv och bönor.
Låt sjuda i 20 minuter.
Lägg i spenat och kronärtskockor och sjud ett par minuter till.

Servera med bröd och kokt risonipasta.

Chimichurri (Argentinsk köttdressing)

Ingredienser:

2 tsk Timjan
2 tsk Paprikapulver
2 st Ancho chilifrukter, torkade
5-8 st Vitlöksklyftor
0,5 dl Rödvinsvinäger
2 dl Olivolja
1 msk Vitvinsvinäger
Oregano
Chilipulver
Persilja

Tillagning:

1. Ta en handfull oregano, 2 tsk timjan, en handfull chilipulver och 2 tsk paprikapulver och blanda alla kryddor i en skål och blötlägg dem i ca 10 min (obs inte för mycket vatten, utan bara så att de blir lite fuktiga).
2. Koka 2 st torkade Ancho chilifrukter i ca 10 min.
3. Skölj ett handknippe färsk persilja och torka den lätt. Hacka därefter upp persiljan och blanda i den i kryddblandningen.
4. Ta 5 stora eller 8 mindre vitlöksklyftor och pressa ner dem i blandningen.
5. När chilifrukten har kokat så låt den svalna. Ta sedan bort fröna och hacka upp den. Mosa den sedan i en mortel tillsammans med salt och peppar och häll därefter ner det i blandningen.
6. Häll i 2 dl rödvinsvinäger, 2 dl olivolja och 1 msk vitvinsvinäger – blanda.
7. Häll över i lämplig burk och låt chimichurryn gärna stå i kylskåp 1-3 dagar innan servering.

DSC_0322

Taylors and Jones korv med Coleslaw

Gör helst coleslaw dagen innan du ska ha den.

ca 1/5 huvud savoykål
ca 1/5 huvud vitkål
1 rödlök
1 dl majonnäs
2 dl turkisk yoghurt
1 apelsin
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
salt
tabasco

Gör så här:

1. Hacka löken fint och strimla alla kål i tunna strimlor.

2. Salta sedan kålen i bunken och låt den vattnas lite, eventuell vätska som bildas i botten ska hällas bort.

3. Rör ihop majonnäsen med yoghurten och tillsätt senap, honung och de övriga ingredienserna.

4. Blanda i en bunke och börja med dressingen.

5. Ställ i kylen över natten

Salsiccia – rustik soppa från Toscana

Antal portioner: 
4

Ingredienser

500 g Taylors & Jones Salsiccia med Sherry och Parmesan
4 msk olivolja
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk pesto
200 g pancetta (eller bacon)
2,5 dl torrt vitt vin
400 g Borlotti bönor
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
5 små potatisar
1 dl parmesanost, färskriven
Surdegsbröd
2 msk extra virgin olivolja

Gör så här;

1. Finhacka morötter, lök & vitlök, och fräs dem i olivoljan.

2. Lägg i Salsiccia och strimlad pancetta och låt det fräsa i cirka 5 minuter.

3. Tillsätt vitt vin, bönor med spad, kalvfond, tomatpuré samt 1/2 liter vatten.
Låt sjuda i c:a 20 min.

4. Lägg i potatisen i bitar och låt sjuda i 30 min.

Riv över parmesanen och ringla över olivoljan.
Servera med ugnsrostat surdegsbröd

04711

Salsiccia – pastagratäng

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g Taylors & Jones Salsiccia med Sherry och Parmesan
300 g penne eller rigatoni)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 msk balsamvinäger
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
ev rucola eller balsamvinäger till servering

Gör så här;

Sätt ugnen på 200°C.

  1. Koka pastan al dente
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Skär upp korvskinnet och smula ner korvfärsen i en varm stekpanna med olja.
  4. Fräs färsen ca 2 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare 2 minuter.
  5. Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger. Låt sjuda ca 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär mozzarellan i skivor.
  8. Häll av pastan och blanda med såsen. Varva pasta, hälften av mozzarellan och basilika i en ugnssäker form. Toppa med resten av mozzarellan.
  9. Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter.
  10. Sprinkla lite basilika ovanpå
  11. Servera gärna med rucola och en balsamvinägerdressing.

pastagratang-ziti-715607-e1368648359344

 Cumberland – Grabbpasta

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g Taylors & Jones Cumberland Pork
2 rågade tsk fänkålsfrön
2 krossade torkade röda chili
1 msk olivolja
1 msk torkad oregano
2 dl torrt vitt vin
zest och juice från 1 citron
350 g  fusilli eller penne
salt efter smak
färskmalen svartpeppar efter smak
2 dl färskriven Parmesanost plus extra att riva ovanpå
1 liten knippa slätbladig persilja, bladen plockade och finhackade

Gör så här;

  1. Stöt fänkålsfrö och chili i en mortel
  2. Skär upp korvskinnet och smula ner korvfärsen i en varm stekpanna med olja. Finfördela med baksidan av skeden
  3. Fräs i ett par minuter tills det börjar få färg och ge färsen en omgång till med skeden.
  4. Tillsätt den stötta blandningen fänkål / chili och sjud i cirka 10 minuter tills köttet blir knaprigt, gyllenbrunt och lite karameliserat.
  5. Rör i oreganon och vinet och låt vätskan reducera till hälften
  6. Tillsätt därefter citronjuice och zest
  7. Skruva ner värmen medan du kokar pastan
  8. Spara det allra sista av vattnet (ett par matskedar räcker) när pastan är färdig och rör i korvblandningen
  9. Mixa runt ordentligt och tillsätt en skvätt olivolja, Parmesanosten och persiljan
  10. Smaka av med salt och peppar
  11. Servera och riv över lite extra Parmesan

 

Grabbpasta

Grabbpasta

 

Italiensk style pork enkelt i ugnen

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 gr Italiensk style pork från Taylors & Jones
1 gul paprika
2 röda lökar
400 gr burk krossade tomater
250 ml grönsaksbuljong
1 dl basilika
1,5 tsk socker
salt och peppar
lite vitlök och en skvätt rödvin om man vill

Gör så här;

  1. Värm ugnen till 225C
  2. Lägg in korv, paprika och lök i en ugnsäker form i cirka 20 min
  3. Sänk värmen till 200C och häll över tomaterna och grönsaksbuljongen, 1dl basilika och sockret, salt och peppar
  4. (Eventuellt krossad vitlök och en skvätt rödvin)
  5. Rör runt och låt stå i 20 min till

Servera med pressad potatis eller potatismos
eller som på bilden med en skiva vitlökstoast med basilika

7552_MEDIUM

 

DSC_0318

Fransk Bondkorv med surkål

500gr Taylors & Jones Franska Bondkorv tillagas i ugnen.
Under tiden kan du göra surkålen så här;

Antal portioner: 4

Ingredienser

1 morot
1 gul lök
1 eller 2 vitlöksklyftor
3 dl vatten
2 msk flytande hönsbuljongextrakt
6 enbär, krossade
1 lagerblad
500 g surkål
1 paket bacon

Utförandet:

Skala och skiva morot och lök tunt. Finhacka vitlöken.
Koka upp vattnet tillsammans med buljongextraktet, enbär och lagerblad. Lägg ner morot, lök och vitlök tillsammans med den sköljda och avrunna surkålen.

Strimla och stek baconet så fettet smälter ut. Häll resultatet i grytan med surkålen. Blanda.
Låt puttra ca 20 minuter med några omrörningar.

Servera med surdegsbröd eller kokt potatis, senap och saltgurka.

Jambalaya med Andouille

Jambalaya

Antal portioner: 6

Ingredienser

500gr Taylors & Jones Andouille
1 stor gul lök
1 knippe bladpersilja
1 grön paprika
1/2 röd paprika
2 stjälkar blekselleri
4 skivor bacon
4 vitlöksklyftor
3/4 dl olja
1 burk krossade tomater
10 hela nejlikor
1 tsk farinsocker
1 msk chilipulver
1 lagerblad, delat i små bitar
juice av 1 lime
400 g benfri fläskkarré eller bog
3 dl långkornigt ris
5 dl vatten

Gör så här;

1. Hacka lök, persilja, paprikor, blekselleri och bacon grovt. Finhacka vitlöken. Spara hälften av persiljan till senare. Värm oljan i en rymlig stekgryta och fräs allt på svag värme 10-15 min tills det har fått fin färg.
2. Skär köttet i grova strimlor. Tillsätt köttet i grytan med krossade tomater, nejlikor, farinsocker, timjan, chilipulver, lagerblad och juice av lime. Låt allt sjuda under lock i ca 20 min.
3. Skär korven i grova bitar. Tillsätt den i grytan med ris och vatten. Rör om väl och låt koka på svag värme under lock i ca 20 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Strö över bladpersilja vid servering. För riktigt stark smak servera Jambalayan med olika såser som t ex Tiger sauce, Caribbean steak sauce, Caribbean hot pepper sauce. De finns i välsorterade livsmedelsaffärer eller specialaffärer.

Garnera med resten av persiljan

You must be logged in to post a comment.